Yemek Tariflerimiz
Kırevi Tarifleri
  • kurabiyeler
  • -
    -
  • helvalar
  • - kaşık helvası
  • reçeller
  • - ayva reçeli
    - domates reçeli
    - vişne reçeli
    - zeytin reçeli
  • marmelatlar
  • - portakal marmelatı
  • meyve tatlıları
  • - meyve şişleri
  • dondurmalar
  • - çilekli dondurma
  • sütlü tatlılar
  • - mandalinalı puding
  • hamur tatlıları
  • - burma kadayıf
    - künefe
  • mezeler
  • - fırında sarmısaklı domates
    - piyaz
  • çorbalar
  • - güveçte buğday çorbası
    - yayla çorbası
    - tarhana çorbası
  • sebze yemekleri
  • - fırında yumurtalı ıspanak
    - bürüksel lahanalı mantar
    - ekşili pırasa
    - semizotu yemeği
  • zeytinyağlılar
  • Tarifimiz henüz yok.
  • tatlılar
  • - fırın sütlaç
    fırın sütlaç


    Fırın Sütlaç Uygulama Kolaylığı Hazırlama Süresi 10 dakika Pişirme Süresi 40 dakika 1 Porsiyon 6 kişilik Malzemeler: 1 lt süt 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta 250 gr tozşeker 100 gr pirinç Bir miktar su 1 yumurta sarısı Fırına dayanıklı kaseler Nasıl Hazırlanır: 1.Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın. 2.Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. 3.Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan bir çorba kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyip düzgün bir şekilde güzelce yayın. 4.Kaseleri tepsiye dizdikten sonra fırın sadece üstten ısıtacak şekilde, kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra soğumasını bekleyip servis yapın.
    Telif Hakkı © 2008 Kırevi
    Anasayfa | Hakkımızda | Haberler | Menü | Organik Ürünler | Fotoğraf Galerisi | İletişim